Actueel

Nieuws en ontwikkelingen van ons en uit de markt

05 juli 2018

Data analytics in infra en wegenbouw tijdens CROW infradagen

Nieuwsbericht: Data analytics in infra en wegenbouw tijdens CROW infradagen

Ook dit jaar was Q-Consult Progress Partners vertegenwoordigd op de CROW infradagen. Collega Jan Telman gaf hier samen met Rudi Dekkers van KWS een presentatie over het onderzoek naar een optimaal walsproces en het voorspellingsmodel dat wij naar aanleiding daarvan ontwikkelden. Lees hierover meer in dit bericht.

05 juni 2018

Masterclass Never feel comfortable 1 november

Nieuwsbericht: Masterclass Never feel comfortable 1 november

In deze Masterclass deelt Pascal Smits, senior Lean consultant, zijn ervaringen binnen Europese en Japanse bedrijven. Observaties op de werkvloer en discussies met medewerkers en management van een aantal Japanse topbedrijven (Productie & Service) binnen de Toyota supply chain bieden geweldige inzichten op het gebied van de borging van Continu Verbeteren. Nederland is geen Japan, maar wat kunnen wij leren van deze unieke visie en bedrijfscultuur?

15 maart 2018

Afstudeerproject “Operator 4.0”

Nieuwsbericht: Afstudeerproject “Operator 4.0”

Deze maand zijn Jasmijn de Goede en Sander Pouw begonnen als stagiair bij Q-Consult Progress Partners. Zij zullen met hun afstudeerproject “Operator 4.0” in samenwerking met onze klantrelaties Océ technologies en Sealed Air gaan onderzoeken welke lean-stappen er nog gemaakt kunnen worden in de micro-logistiek van de productiemedewerker. Daarbij wordt gekeken naar welke mogelijkheden er ontstaan bij het combineren van ERP-, machine- en wearable data.

09 februari 2018

Welke wedstrijd heb je te spelen als bedrijf?

Nieuwsbericht: Welke wedstrijd heb je te spelen als bedrijf?

Vandaag starten de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeaongChang. Voor het behalen van een medaille is het van belang dat de sporters telkens een stapje beter presteren. Dit is niet alleen een uitgangspunt in de topsport maar geldt ook in het bedrijfsleven. Zoals een atleet constant naar zichzelf en zijn of haar sportprestaties kijkt, moet een organisatie ook constant reflecteren om te zien waar nog mogelijkheden liggen om te verbeteren. Hoe ga je als organisatie deze wedstrijd aan?

25 januari 2018

DS Smith de Hoop glansrijk door de audits

Nieuwsbericht: DS Smith de Hoop glansrijk door de audits

Vrijdag ontvingen wij de terugkoppeling op de 3-daagse ISO 9001 audit bij DS Smith de Hoop in Eerbeek. Zij voldoen aantoonbaar aan de nieuwe ISO 9001:2015 norm en hebben de audit glansrijk doorlopen. Er zijn geen omissies of tekortkomingen geconstateerd. Dat is een mooie conclusie! Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat! Een mooie groepsprestatie waar we trots op zijn.