Actueel

Nieuws en ontwikkelingen van ons en uit de markt

20 november 2018

Geen zintuig blijft onbenut bij Toyota

Nieuwsbericht: Geen zintuig blijft onbenut bij Toyota

Via ons netwerk kregen wij de unieke kans om bij Toyota op bezoek te gaan om te zien hoe zij TPS daar in de praktijk brengen. In hoeverre verschilt Toyota Deeside UK van de Toyota fabrieken in Japan? Welke rol speelt data analytics in het bedrijf? Hoe wordt er intern gecommuniceerd met medewerkers? En in hoeverre is Toyota Agile? Met een rugzak vol vragen stapten wij die ochtend de fabriek binnen. Benieuwd wat ons is opgevallen?

29 augustus 2018

Overlegtijd reduceren met behulp van zes smileys!

Nieuwsbericht: Overlegtijd reduceren met behulp van zes smileys!

Voor veel mensen is de zomer een tijd om weer op te laden. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze energie ook na de zomer vasthoudt? Maak energie bespreekbaar! Ons energiepeil is belangrijk: hoe meer energie we hebben, hoe beter we ons voelen, hoe meer we kunnen doen en hoe sneller we dit doen. Energie is dus een belangrijke graadmeter voor productiviteit. Lees hier meer.

16 augustus 2018

Lean en Agile samen met de keten een publicatie in Link Magazine

Nieuwsbericht: Lean en Agile samen met de keten een publicatie in Link Magazine

Efficiënter en sneller precies dat maken wat de markt wil, vergt ketensamenwerking in de maakindustrie. Lean en Agile kunnen prima samengaan in een organisatie. Een van de organisaties waar wij dit proces hebben ondersteund is Canon Océ in Venlo. Collega Remko Tieman werd hierover geïnterviewd door Link Magazine. Lees hier de volledige publicatie.

05 juli 2018

Data analytics in infra en wegenbouw tijdens CROW infradagen

Nieuwsbericht: Data analytics in infra en wegenbouw tijdens CROW infradagen

Ook dit jaar was Q-Consult Progress Partners vertegenwoordigd op de CROW infradagen. Collega Jan Telman gaf hier samen met Rudi Dekkers van KWS een presentatie over het onderzoek naar een optimaal walsproces en het voorspellingsmodel dat wij naar aanleiding daarvan ontwikkelden. Lees hierover meer in dit bericht.

05 juni 2018

Masterclass Never feel comfortable 1 november

Nieuwsbericht: Masterclass Never feel comfortable 1 november

In deze Masterclass deelt Pascal Smits, senior Lean consultant, zijn ervaringen binnen Europese en Japanse bedrijven. Observaties op de werkvloer en discussies met medewerkers en management van een aantal Japanse topbedrijven (Productie & Service) binnen de Toyota supply chain bieden geweldige inzichten op het gebied van de borging van Continu Verbeteren. Nederland is geen Japan, maar wat kunnen wij leren van deze unieke visie en bedrijfscultuur?