​Ploegenoverdracht bij Coldenhove Papier

Door: QCPP  |  Datum: 09 april 2015

De wekker staat om 3:15 uur, want om 4:10 heb ik (Melvin Peemen) met Marc de Jongh afgesproken bij een Carpool-plaats in Raamsdonksveer. Van hieruit rijden we naar Eerbeek om mee te draaien tijdens de ploegenoverdracht bij Coldenhove Papier. Last van file of oponthoud hebben we niet, zo midden in de nacht. Wakker worden kost wel wat meer tijd dan normaal. Als we rond 5:30 uur aankomen is de ploeg die op dat moment aanwezig is, al zo’n 8 uur aan het werk, toe aan welverdiende nachtrust.

Vanaf 2009 is Q-Consult Progress Partners bezig met een Lean Six Sigma programma bij Coldenhove Papier. Sinds april 2015 zijn we als onderdeel hiervan gestart met de optimalisatie van Shift Handovers.

Gestructureerde ploegenoverdracht

We willen toe naar een gestructureerde ploegoverdracht om sneller kleine zaken op te lossen en bespreekbaar te maken.

Omdat tussen ploegen niet altijd even goed wordt gecommuniceerd, is het belangrijk dat de communicatie een vast onderdeel wordt van het werkproces. Wanneer de nieuwe ploeg arriveert, wil de oude ploeg graag naar huis, die verloren slaap inhalen. Daarom is het belangrijk dat er binnen dit project sámen met de mensen uit de verschillende ploegen wordt gezocht naar een ideale en optimale manier van ploegoverdracht waarmee een kwalitatieve shift handover wordt geborgd.

Naar mijn idee is het voor een Lean organisatie van groot belang om de prestaties over ploegen heen gezamenlijk te verbeteren. Aangezien de Shift Handover hét moment van contact tussen ploegen is, is dit dus bij uitstek het aangrijppunt om dit doel na te streven.

De hoofdingrediënten van deze ploegoverdacht zijn een whiteboard, markers en post-its, allemaal hulpmiddelen om de communicatie tussen de ploegen te verbeteren.

ploegenoverdracht overleg coldenhoveSamen met de mensen uit de verschillende ploegen stellen we een optimaal werkend communicatiebord samen. Hierop is alle communicatie tussen de ploegen, maar ook met bijvoorbeeld de teamleiding, zichtbaar gemaakt. Zo wordt het voor iedereen helder wat er binnen de verschillende ploegen speelt en kunnen problemen samen worden aangepakt.

De ploegoverdracht wordt op de verschillende afdelingen goed opgepakt en de mensen uit de ploegen gaan er ook actief mee aan de slag. De borden worden actief gebruikt en zelfs heringericht binnen de ploegen om het doel nog beter van dienst te zijn. Dat is een teken dat de aanpak tegemoetkomt aan de behoeften en aansluit bij het dagelijkse werk.