Ronde tafel bijeenkomst samen met ACE voor relaties in de Automotive

Door: QCPP  |  Datum: 21 maart 2017

Hetzelfde onderwerp, maar toch elke keer weer anders! Donderdag 9 maart vond al weer de vierde editie van onze Agile & Scrum ronde tafel sessies plaats. Deze bijeenkomst stond in het teken van Agile & Scrum in de Automotive en Manufacturing sector en werd georganiseerd in samenwerking met ACE (Automotive Center of Experience). Met 14 deelnemers was het een grote en gemixte groep. Het verschil in kennis en ervaring met Agile en Scrum onder de deelnemers varieerde van compleet blanco tot al enige ervaring met Scrum vanuit een eerdere werkgever of een eenmalig project. Dit zorgde voor een leuke dynamiek en veel interactie tijdens de bijeenkomst.

Na het voorstelrondje was het tijd om de telefoon erbij te pakken. 5 stellingen over verschillende manieren van werken en samenwerken passeerden de revue. Aan de deelnemers de taak om via hun telefoon aan te geven of ze het ermee eens of oneens waren. Een leuk interactief begin, waardoor ook meteen de dialoog op gang kwam.

Na een korte positieve discussie over wat de haken en ogen zijn van Agile en Scrum binnen de Automotive en Manufacturing werd er in de presentatie dieper op de stof van Agile & Scrum in gegaan. Wat is Agile nu precies? Hoe verhoudt het zich tot Lean? En hoe kan het worden toegepast?

Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben alle deelnemers de vraag gehad: “Voor welk vraagstuk staat u waarvoor u denkt dat Agile / Scrum een oplossing biedt?” Hieruit bleek dat vooral voor innovatieprojecten, nieuwe projecten waarbij het einddoel niet voorspelbaar is en bij het implementeren van nieuwe werkwijzen, kansen worden gezien voor Agile & Scrum. Na de presentatie en een smakelijke onderbreking ging men aan de slag door op deze vragen in kleine groepen de eerste stappen van de Scrum methodiek toe te passen.

“Een interactieve, leerzame sessie in een informele en sfeervolle setting.” aldus een van de deelnemers. Ook een van onze ronde tafel sessies bijwonen over Agile & Scrum? Klik dan hier of neem contact met ons op.