Agile & Scrum voor een kortere time to market in een snel veranderende omgeving

Door: QCPP  |  Datum: 14 december 2016

De druk van de markt neemt toe, hoe zorgen we dat we aangehaakt blijven? Anders dan voorheen geldt tegenwoordig “Good enough beats perfect”. Hoe gaan we mee in deze verandering? En hoe krijgen we onze mensen mee? Zomaar een greep uit de vragen die tijdens de rondetafelbijeenkomst Agile & Scrum naar voren kwamen.

Donderdag 8 december organiseerde Q-Consult Progress Partners deze rondetafel speciaal voor de papier, karton en verpakkingen branche. Samen met tien relaties uit zeven verschillende bedrijven, PilloPak, Huhtamaki, DS Smith, Smurfit Kappa, ESKA, Mailstreet en Coldenhove, is er gesproken over de filosofie van Agile en de toepassing van Scrum. Een gezellige, leerzame bijeenkomst die zorgde voor de nodige inspiratie.

Het verschil in kennis en ervaring met Agile en Scrum onder de deelnemers varieerde van compleet blanco tot al enige ervaring met afdelingen die met Scrum, of iets dergelijks, werken. Dit zorgde voor een leuke dynamiek en veel interactie tijdens de bijeenkomst. Na het voorstelrondje en een korte introductie over de ontwikkelingen die Q-Consult Progress Partners ziet in de branche, was het tijd om dieper op de stof van Agile & Scrum in te gaan. Wat is Agile nu precies? Hoe verhoudt het zich tot Lean? En hoe kan het worden toegepast?

Na een smakelijke onderbreking met soep en belegde broodjes was het tijd om de opgedane kennis over Agile & Scrum toe te passen bij het behandelen van de individuele cases. Alle deelnemers schreven hun vragen op een flip-over, waarbij iedereen werd gevraagd post-its met tips bij elkaar op te plakken. Vragen als: ‘hoe betrek ik de klant bij ontwikkelingen?’ en ‘hoe realiseren we een korte time to market bij nieuwe producten?’ kwamen voorbij.

Aan het eind van de avond ging iedereen naar huis met een waardevol stuk perkament met daarop allerhande tips die in de eigen praktijk kunnen worden toegepast. Kortom: een geslaagde bijeenkomst met nieuwe inzichten en handvatten voor de praktijk.ronde tafel papier karton agile scrum

Deze ronde tafel bijeenkomst was de eerste van een reeks van vijf bijeenkomsten, elk voor een eigen doelgroep. Benieuwd voor welke doelgroepen wij deze bijeenkomst nog meer organiseren of wil je ook een rondetafelbijeenkomst bijwonen? Kijk hier voor meer informatie.