Delen is vermenigvuldigen

Door: QCPP  |  Datum: 07 september 2017

De afgelopen jaren zijn we samen met Coldenhove druk bezig geweest met de invoer van continu verbeteren op basis van de Lean Six Sigma filosofie. Het verbeterprogramma kreeg de naam K2, naar de uitdagend hoge berg in Pakistan. Na een succesvolle expeditie met mooie resultaten is het aan Coldenhove om deze klim voort te zetten. Bij QCPP geloven we in de kracht van het delen en daarom verbinden wij regelmatig onze klanten aan elkaar voor een gerichte GEMBA walk om inspiratie op te doen tijdens een kijkje in de keuken van een ander.

Dinsdag 27 juni gingen we samen met een deel van de K2 intervisiegroep (Green- en Black Belts) van Coldenhove op bezoek bij onze klant Océ. Een totaal andere branche, maar een gedeelde focus op continu verbeteren op basis van Lean Six Sigma uitgangspunten. Hoe is Océ georganiseerd als het gaat om continu verbeteren? Wat kan Coldenhove hier nog van leren? En welke tips heeft Coldenhove nog voor Océ? Met die vragen in het achterhoofd reisden wij af naar Venlo.

De bezoekers reageerden enthousiast. “Het was een goed en nuttig bezoek waarbij we veel geleerd hebben en nieuwe energie hebben opgedaan om weer volgende stappen te zetten op het gebied van Continu Verbeteren binnen Coldenhove.” Ook Océ heeft het bedrijfsbezoek als zeer positief ervaren. “Vragen en opmerkingen dwingen je om kritisch naar je eigen ontwikkeling te blijven kijken. We komen graag ook een keer bij Coldenhove op bezoek om wat dieper in te gaan op een aantal Lean thema’s. Het is altijd goed in interessant om verder kennis te delen!”

Ben jij ook benieuwd hoe een van onze klanten bezig is met continu verbeteren? Neem gerust contact met ons op en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.