The game is on! Value stream mapping 2.0 bij Eska is succesvol gestart

Door: QCPP  |  Datum: 01 juni 2017

Hoe ziet het bedrijf eruit over 10 jaar?

Value stream mapping (VSM) is een manier om de goederen- en informatiestromen te analyseren en eventueel te veranderen met het oog op de toekomst. VSM kent inmiddels een standaard werkwijze, waarin vaak slechts enkele mensen van een organisatie worden betrokken. Een gemiste kans! Bij onze klant Eska zijn wij gestart met een nieuwe manier om na te denken over de gewenste toekomstige situatie. Het project “Eska over 10 jaar” stimuleert medewerkers om na te denken over de fabriek van de toekomst. Eska is een ‘solid board’ (hard karton) producent die al 130 jaar actief is. Het bedrijf beseft zich maar al te goed dat de kartonmarkt over 2, 5, of 10 jaar sterk veranderd zal zijn. Stilstaan is dus geen optie. Het project is in de vorm gegoten van een interne competitie, waardoor de hele organisatie erbij betrokken wordt. Het wedstrijdelement zorgt voor extra commitment en motivatie bij medewerkers en vooral voor heel veel fun. Een leuke en creatieve manier om met de toekomst van de organisatie bezig te zijn.

Kick-off “Eska over 10 jaar”

Om de teams klaar te stomen voor de competitie, waarin creativiteit, fun, communicatie en samenwerking centraal staan, hebben we een kick-off georganiseerd, waarin karton uiteraard niet mocht ontbreken.

Meer weten over deze nieuwe manier van Value stream mapping of de teambuilding activiteit? Neem contact op met Melvin Peemen of Marc de Jongh