Workshop "Agile en Scrum in de praktijk"

Door: QCPP  |  Datum: 01 december 2017

Inhoud

Voor veel organisaties is het een uitdaging om te voldoen aan de steeds sneller veranderende klantvraag. Het moet transparanter, sneller, beter en tegen minder kosten. Hierop reageren organisaties met steeds slimmere manieren van organiseren, communiceren en samenwerken. Agile en Scrum helpen hierbij!
Maar wat is Agile en Scrum precies? Hoe kan ik hier gebruik van maken buiten ICT? Wat betekent dit voor mij en mijn organisatie? Welke oplossingen zijn beschikbaar?
Allemaal vragen die expliciet aan bod komen tijdens deze leuke en actieve workshop en actief vertaald worden naar uw eigen praktijk.
Deze workshop wordt verzorgd door Q-Consult Progress Partners. Q-Consult Progress Partners is een organisatieadviesbureau dat sinds 1988 bestaat en vanuit de kernexpertise procesbeheersing (ISO 9001) is uitgegroeid tot een bureau dat ook bedrijven traint, begeleidt en coacht op gebied van proces- en organisatie-optimalisatie met behulp van Agile, Lean, Scrum en Six Sigma.

Wat is Agile?

Agile is niet nieuw. Het is een doorontwikkeling van bekende methodieken. Het is gestoeld op dezelfde principes als bijvoorbeeld Lean. Agile is een manier van werken waarin multidisciplinaire teams op een flexibele en kort cyclische manier met elkaar samenwerken. Het liefst heel visueel en transparant. Met de klantwens centraal, net als bij Lean.

Wat is scrum?

Scrum is misschien de bekendste methodiek gebaseerd op Agile principes. Binnen scrum is een team van zo’n 7 mensen gericht bezig met het ontwikkelen van een product of dienst. De producteigenaar is verantwoordelijk voor de afstemming met belanghebbenden en het bepalen van prioriteiten. Het team bepaalt vervolgens wat er in een vaste cadans van bijv. twee weken opgeleverd wordt. De Scrum master, een coach met veel kennis van de methodiek, ondersteunt het team en zorgt ervoor dat er ongestoord gewerkt kan worden.

Agile in de praktijk

Agile wordt pas echt interessant als je het toepast op alle facetten van je bedrijfsvoering. Dan neem je bijvoorbeeld ook de rollen van de financiële afdeling of die van planning mee in de multidisciplinaire teams. De “muurtjes” tussen de afdelingen zullen dan tot het verleden behoren! In de praktijk blijkt dat deze manier van werken veel leuker en uitdagender is voor de medewerkers. De organisatie als geheel merkt dat zij sneller reageert op een veranderende klantvraag of andere ontwikkelingen en flexibeler en besluitvaardiger wordt. Uiteindelijk leidt dit tot een beter bedrijfsresultaat.

Kosten:

Voor leden van SKL is deelname gratis.
Voor niet-leden kunnen wij deze workshop aanbieden voor slechts €50,00! Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de jaarcontributie als u na de workshop besluit lid te worden.

Aanmelden:

Aanmelden kan via skl@lwv.nl.

Locatie:

Merode, Merodestraat 31 te Stein.