Disc geeft Gispen kleur

Communiceren, er is geen ontkomen aan. En dat is maar goed ook, want de mens is een sociaal dier. Ieder mens heeft zijn eigen manier van communiceren. Met de een kan je lezen en schrijven, met de ander gaat het heel stroef. Miscommunicatie kan leiden tot onbegrip, frustratie, boze collega’s, ontevreden klanten of achterblijvende resultaten. Het is dus de moeite waard je te verdiepen in de communicatiestijl van een ander. Wanneer je iemands stijl herkent, kan je hierop inspelen en je zal zien dat de communicatie daardoor beter verloopt.

Om communicatie effectiever in te zetten beginnen we bij jezelf. Dit doen we aan de hand van een methodologie genaamd DISC®; een veel gebruikte persoonlijkheidstest. DISC® bestaat uit vier kleuren: rood, geel, groen en blauw. Iedere kleur staat voor een manier van communiceren. Als mens heb je alle vier de kleuren in je, de een net wat meer dan de ander. Wanneer je bekend bent met DISC® zal je snel herkennen wat iemands voorkeurskleur is. Dit kan je helpen bij vraagstukken als:

  • Hoe kan ik klachten beter herkennen en daarop handelen?
  • Hoe kan ik mijn sales/acquisitie effectiever maken?
  • Hoe kan ik de effectiviteit en samenwerking van teams bevorderen?
  • Hoe kan ik de verantwoordelijkheden in mijn team het best verdelen?

(bron: discfactor)

Wat is jouw voorkeurskleur?

Afgelopen jaren heeft Q-Consult Progress Partners meerdere trainingen verzorgd op het gebied van communicatie en samenwerking, zo ook voor Gispen. Ben Wammes (KAM-Manager bij Gispen International BV) “In het verleden hebben we verschillende projecten samen met Q-Consult uitgevoerd m.b.t. kwaliteit issues maar ook duurzaamheid en EMAS certificering. De persoonlijke aanpak van Q-Consult spreekt ons erg aan en het is gebleken dat deze ook goed bij ons past. De wijze waarop de DISC-training werd aangepakt zorgde ervoor dat alle deelnemers zich betrokken voelden en dit heeft zich in de praktijk uitbetaald. Het ‘echt samen doen’ wat Q-Consult kenmerkt kwam weer goed terug. Gispen wil wel graag zelf zaken uitvoeren maar heeft (soms) behoefte aan deskundige ondersteuning. Dit vult Q-Consult heel goed in, de ene keer om het project uit te voeren, de andere keer als adviseur of een luisterend oor.”

Gispen is dé inrichter van woon-, werk-, zorg- en onderwijsruimten. Gispen creëert optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. Dat doet Gispen als ontwerper, producent en leverancier. Daarbij is Gispen, net als Q-Consult Progress Partners, graag een inspirerende partner voor opdrachtgevers.