Lean Management laten inburgeren bij VolkerRail Services Utrecht

Too busy to improve… “Dit was de reactie en houding die binnen VolkerRail Services speelde. Erg makkelijk, maar wel het vaakst gehoorde argument. Samen met Q-Consult Progress Partners Bedrijfskundig Adviseurs zijn we gaan werken aan het inburgeren van Lean Management”, vertelt Arthur Stam, contract manager bij VolkerRail.

Lean filosofie integreren

“Gezamenlijk hebben wij met succes de Lean filosofie geïntegreerd in alle lagen van VolkerRail Services Utrecht. We zijn begonnen met het inburgeren van het Lean gedachtegoed in het MT. Vanuit daar is de sneeuwbal vol enthousiasme doorgerold naar het gehele services team. “Er zijn mooie bruggen gebouwd tussen het personeel van “buiten” en “binnen”. Er is nu meer contact en samenwerking onderling, binnen een (gecreëerde) veilige omgeving waarin ruimte is om elkaar aan te spreken op houding en gedrag.”

“Met deze nieuwe manier van samenwerken en communiceren was de tijd aangebroken om andere kleine en grote verbeteringen in te zetten. Wij hebben grote successen behaald en er zijn veel kleine stapjes in de goede richting gezet. Ook op die kleine stapjes zijn wij erg trots.”

“Q-Consult Progress Partners ondersteunde ons in het stellen van de juiste vragen, zodat er ruimte was voor creatieve ideeën en ‘out of the box’ denken. Deze bewustwording zorgde ervoor dat LEAN een standaard denkwijze is geworden. Die denkwijze wordt op dit moment bij alle processtappen meegenomen en heeft geleid tot mooie efficiëntie verbeteringen.”

Lean als ‘Way of Life’

“Kort gezegd heeft Q-Consult Progress Partners ons een nieuwe ‘Way of Life’ gegeven, waar wij zeer dankbaar voor zijn. Wij hebben nu handvatten die dagelijks toegepast worden. Wij hebben er dan ook veel vertrouwen in dat wij dankzij de Lean training en implementatie klaar zijn voor de toekomst!”

“De grote inzet en vele successen zijn niet onopgemerkt gebleven. Dit heeft dan ook gezorgd voor een mooie afsluiter van het jaar met het gehele team, waarbij Q-Consult Progress Partners uiteraard niet ontbrak.”