Nog veel winst te behalen in schadedossiers

Door: Barbara Stam

Annemiek is een bezig bijtje: adjunct directeur van het belangenbehartigerskantoor Hofmans Letselschade in Amsterdam, voorzitter van het Nederlands Instituut van Schaderegelaars (NIS), lid van het Platform Overleg van de Letselschade Raad en vicevoorzitter van de Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Gelukkig heeft ze tijd voor een interview, vanuit Monte Giorgio in Italië. Straks gaat ze nog lunchen en mooie Italiaanse schoenen kopen, want bij hard werken, hoort ontspanning.

De liefde voor letselschade (en medische aansprakelijkheid in het bijzonder) loopt als een rode draad door haar werkzame leven. Ooit wilde ze huisarts of kinderarts worden, maar ze had geen beste verhouding met de exacte vakken. Gelukkig werd ze gegrepen door gezondheidsrecht. Tijdens haar studententijd werkte ze als doktersassistente in Amsterdam en als vrijwilliger in het Antoni van Leeuwenhoek. Zo ervaarde ze de gezondheidszorg van heel dichtbij. Via haar eerste banen bij Stichting De Ombudsman en het Trimbos Instituut, startte ze in 1995 bij DAS als letselschadejurist. Toen wist ze zeker dat letsel haar roeping was. In 2000 startte ze bij Hofmans en 17 jaar later werkt ze daar nog altijd met veel plezier. Vanaf 1 juli 2017 is ze samen met collega Maaike van den Berg directeur/ eigenaar van Hofmans Letselschade (15 letselschadebehandelaren).

In letselschadedossiers draait alles om het oplossen van zaken voor mensen die iets naars is overkomen. Dat start met luisteren en kijken wat iemand nodig heeft. Soms is een luisterend oor genoeg, vaak helpt een bemiddelend gesprek met degene waarop de cliënt boos is en als de fout evident is, volgt een aansprakelijkstelling. In haar stellige overtuiging valt er nog veel winst te behalen in de branche.

Door nog meer aandacht te besteden aan het gezamenlijke belang, door onderling overleg en samenwerking. Annemiek houdt van mensen die op zoek zijn naar hoe het beter kan en zij draagt daar zelf ook graag haar steentje aan bij.

Q-Consult Progress Partners treft ze tijdens de audit bij Hofmans, bij de GBL-game en ‘gewoon’ in de branche. Het bureau dat als outsider insider werd, van leek kennispartner werd, die partijen en ideeën samenbrengt, kwaliteit hoog in het vaandel heeft en bereid is een rol te vervullen in gewenste verbetering.

De blik op wat beter kan, zonder oordeel, maar met een open mind, dat spreekt Annemiek aan. Want dat ligt ook zo dicht bij haar eigen missie.