Partnership resulteert in een goed werkend team Nationale Nederlanden

Door: Maruja Van Es – Dûermeijer

Met een brede glimlach kijkt Ronald van Sechel, manager operations, mij aan wanneer ik hem vraag waar hij het meest trots op is van ons project. “Jou, het team, het MT!”. Die trots is te voelen. Nationale Nederlanden behandelt letselschades voor diverse verzekeraars. “We hebben de letselschadeafdeling opnieuw en anders ingericht. De teams zijn nu zodanig ingericht dat benadeelden op de meest optimale manier kunnen worden geholpen”.

De juiste mensen op de juiste plek

Uiteraard is het dan ook belangrijk om de juiste medewerker op de juiste plaats te hebben. Met iedere medewerker hebben we een belangstellingsgesprek gevoerd en hen gevraagd in welk team zij – gelet op hun competenties – het beste tot hun recht zouden komen. Inmiddels staan er 3 zelfstandig draaiende teams: Fast Multi, Fast Varia en Focus. Spil van deze 3 teams vormt team kwaliteit. Zij doen kwaliteitscontroles over de 3 teams heen en faciliteren de teams o.a. door verschillende workshops te geven: over beleid, ontwikkelingen, PTSS, etc.

maruja van ameydeEen succesvol team

Fast Multi is multi client en multi product. Zij behandelen o.a. een grote portefeuille buitenlandschades. In Fast Varia worden naast WAM-zaken ook ongevallen-dossiers behandeld. Maruja is ingezet als interim manager van team Focus. Het team heeft in een jaar tijd een metamorfose ondergaan. We hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van de medewerkers d.m.v. opleidingen. We hebben ervaren nieuwe medewerkers aangetrokken en geïnvesteerd in jong talent. Jong en oud leren van elkaar. Er is een team gesmeed, een voetbalteam zoals Maruja het ook wel eens noemt. Een team dat voor elkaar staat, elkaar helpt en zich gezamenlijk verantwoordelijk voelt voor de kwaliteit in de dossiers. Dit komt de klant (benadeelde, belangenbehartiger, tussenpersoon, arbeidsdeskundige, letselschaderegelaar, opdrachtgever) op alle fronten ten goede. Inmiddels is het het team gelukt om een reactietermijn te hanteren van 2 weken. Maar misschien nog wel belangrijker is dat er echt een team staat. Men heeft plezier in het werk en heeft passie voor het vak. Maruja communiceert dagelijks over de individuele en teamresultaten, daarnaast beschikt zij over vakinhoudelijke kennis en dat komt het team ten goede.

Trots op het resultaat

Nationale Nederlanden heeft meerdere successen behaald: er is een grote portefeuille ongevallen op een succesvolle wijze ge-insourced, de PIV re-audit is gehaald, meerdere medewerkers hebben succesvol MZL en ZL afgerond. Op de vraag wat Ronald vindt van de samenwerking met Q-Consult Progress Partners, antwoordt Ronald: “We werken op een zeer prettige manier samen met Q-Consult. Het is een partnership. We hebben de re-audit als zeer prettig ervaren en zijn nu al in gesprek over de PIV audit van aankomend jaar. Waarom zouden we wachten tot de 2 auditdagen? We willen graag dagelijks onze dienstverlening verbeteren en optimaliseren!”

De trots van Ronald over zijn organisatie spat van zijn gezicht. De wereld verandert en daarin kan Nationale Nederlanden niet achterblijven. Er gaat geen dag voorbij dat hij zijn trots en enthousiasme niet uit in de teams!