Greenbelt training

Hou je je binnen jouw organisatie bezig met het optimaliseren van processen? En wil je een verbeterslag maken en meer rendement halen uit de processen en daarnaast een kostenbesparing realiseren ten opzichte van de huidige situatie? Heb je de wens om dit soort verbeter- en verandertrajecten zelf te begeleiden? Dan is een Greenbelt training van Q-Consult Progress Partners voor jou interessant.

De training is een van de varianten binnen het Lean Six Sigma opleidingen aanbod. Lean Six Sigma is een methode die tot doel heeft om een optimalisatieslag te slaan in de kwaliteit en efficiëntie van processen binnen organisaties. Om kennis en ervaring op te doen met deze methodiek worden opleidingen aangeboden op verschillende niveaus. Als Greenbelt sta je op een hoog niveau, net iets onder de Black Belt.

Bekijk onze werkwijze

Lean Six Sigma Greenbelt training

Q-Consult Progress Partners biedt een 8-daagse Lean Six Sigma Greenbelt training aan. Een intensieve cursus waarin je als participant wordt opgeleid tot een professioneel projectleider, die na het volgen van dit programma in staat is om verander- en verbetertrajecten op zich te nemen. Door het inzetten van de kennis uit het Greenbelt programma en de Lean Six Sigma methode, weet je een flinke kostenreductie realiseren binnen de organisatie waarvoor je werkt.

Binnen de training maak je je de vaardigheden van de methode eigen en kun je door de praktische insteek de nieuwverworven kennis direct toepassen op eigen cases en situaties binnen de organisatie waarin jij werkzaam bent. De training is zodanig opgebouwd dat deze als basis dient voor het behalen van het Greenbelt Certificaat volgens de normen van de American Society for Quality (ASQ).

De volgende stap: Greenbelt to Black belt

Wanneer je de Greenbelt hebt verworven, dan heb je concrete ervaring met het toepassen van de Lean Six Sigma methode en ben je in staat om binnen projecten en organisatieprocessen verbeteringen door te voeren. Wanneer  je de hebt grootschalige en complexe trajecten te draaien, dan biedt Q-Consult Progress Partners een vervolg aan op deze training. Hierin word je klaargestoomd om in de toekomst dergelijke trajecten op een effectieve wijze vorm te gaan geven.

In deze Lean Six Sigma Greenbelt to Black Belt training staan niet alleen de harde processen centraal, maar is er juist een sterke focus op de menselijke kant binnen projecten en trajecten. In de praktijk blijkt namelijk dat 80% van het succes van een traject afhangt van deze menselijke kant! Deze opleiding is zo opgebouwd dat je na het volgen ervan de basis beheerst om daadwerkelijk door te kunnen stromen naar de Black Belt training.

Lean Greenbelt kosten

Q-Consult Progress Partners hecht veel waarde aan de training en ontwikkeling van mensen. Met dat in het achterhoofd hebben wij een apart label opgericht: LearninQ. De Greenbelt training die je gaat volgen, wordt vanuit deze instantie aangeboden. De opleiding is praktisch en interactief van aard. Dat wil zeggen dat je vanuit de theorie meteen aan de slag gaat met situaties die de praktijk nabootsen, met praktijkgerichte opdrachten en ingebrachte cases.

Neem contact met ons op

De kosten voor onze 8-daagse Greenbelt training bedragen 3.850,- euro, exclusief BTW. Welke vaardigheden je onder de knie leert krijgen en hoe het programma er tot in detail uitziet, kun je op deze pagina vinden.  Heb je nog overige vragen, of wil je eerste iets meer weten over de trainingen en opleidingen van Q-Consult Progress Partners? Neem dan contact op via e-mail: info@qcpp.nl, of bel: 085 – 016 04 58. Onze eigen Greenbelts verschaffen je graag nog wat meer duidelijkheid!