Data Analytics

Gebruik van big data

De machines en processen in jouw organisatie beschikken over grote hoeveelheden data. Maar hoe maak je van deze data waardevolle informatie? Vooral wanneer het complexe processen betreft is dit vaak een uitdaging. Wij zetten de data in jouw organisatie om in statistische modellen waarmee het gedrag van het proces of het product kan worden voorspeld. Statistische modellen maken en toepassen is een specialisme. Daarom helpen wij je deze modellen te interpreteren en te vertalen naar relevante informatie voor de organisatie.

Voorbeelden big data toepassingen

Data analytics levert informatie op waarmee je de productkwaliteit, productiviteit of logistiek kan volgen en, nog veel belangrijker, kan voorspellen. Door data uit verschillende stappen (databronnen) in het proces bij elkaar te brengen, komen we tot voorspellende modellen. Het toevoegen van informatie uit nieuwe, innovatieve meetmethoden maakt deze modellen nog krachtiger. Dit doen we voor de procesindustrie, manufacturing en wegenbouw. Deze voorspellende informatie heeft niet alleen invloed op je proces, maar bijvoorbeeld ook op de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van productiemedewerkers. Het data driven werken is een manier om nieuwe jonge medewerkers te binden en boeien en draagt daarmee bij aan een gezonde bedrijfsstructuur.

Data analytics wordt niet alleen ingezet om kwaliteit van producten te meten, maar kan ook een beter inzicht geven in de status van procesinstallaties en assets zoals bijvoorbeeld wegen. Hiermee kun je het onderhoud beter plannen en voorkom je storingen in machines of acuut ongeplande reparaties.

Verder passen wij big data toe in operationele systemen, die we samen met jou ontwikkelen. Deze systemen bevatten real time modelgebaseerde simulaties die support geven aan de operators aan de hand van voorspelling van het maakproces. Dit wordt ook wel data acquisitie genoemd. Doordat de operators meer zicht hebben op het proces kunnen zij tijdig bijsturen. Dit zorgt voor een snellere ramp-up van procesinstallaties.

Data analytics training

Om de competenties in de industriële statistiek te verhogen bieden wij een-op-een ondersteuning on the job en in house trainingen voor medewerkers in benoemde industrieën. Bekijk voor meer informatie onze Six Sigma trainingen op www.learninq.nl/trainingsaanbod of neem contact met ons op.