Coaching

Wij bieden coaching in verschillende vormen aan: één op één coaching (persoonscoaching), coaching van teams of grotere groepen die met elkaar (gaan) samenwerken en coaching on the job.

Individuele coaching

Loop je tegen problemen aan in je werk? Krijg je regelmatig feedback terug die je niet in jezelf herkent of waarvan je niet weet waar het vandaan komt? Of reageer je soms anders dan je zou willen? Zoek een sparringspartner in jouw ontwikkeling. Onze coaches gaan niet voor of achter jou staan, maar naast jou om samen de kern van jouw probleem op te sporen. Wij helpen je zowel jouw professionele als persoonlijke ik te ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Dit doen wij middels een persoonlijke benadering en met behulp van een methode die bij je past.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op, ontmoet onze coaches en leer ze kennen. Alleen wanneer er sprake is van een goede klik, heb je de juiste coach gevonden en gaan wij graag samen met jou aan de slag.

Teamcoaching

Zit je in een nieuw gevormd team of projectgroep en wil je dat de samenwerking vanaf dag 1 optimaal is? Of wil je dat jouw DT of MT beter samenwerkt en daardoor betere prestaties gaat behalen? Communicatie en samenwerking is in veel organisaties een uitdaging. In theorie lijkt het zo simpel, maar in de praktijk is het dat vaak niet. Wie heeft welke rol en wat wordt er van mensen verwacht? Hoe communiceren mensen met elkaar? En hoe maak je als leidinggevende van een groep een team?

Wij coachen zowel nieuwe teams, als bestaande teams. Alles draait om open en eerlijke communicatie. Er is een reden waarom jij bij die ene collega rode vlekken krijgt en met de ander kunt lezen en schrijven. Wil je als team goed presteren, dan is hier altijd meer voor nodig dan een groep kwalitatief goede en gemotiveerde individuen bij elkaar te zetten. Samen werken is iets anders dan samenwerken.

Effectief samenwerken voor het beste resultaat

Om ervoor te zorgen dat een groep als team functioneert, is het van belang dat er vertrouwen is en dat mensen zich betrokken en verantwoordelijk voelen. Deze randvoorwaarden zijn niet van de een op de andere dag te realiseren. Het opbouwen van vertrouwen en creëren van een prettige werksfeer is een continu proces. Bij Q-Consult Progress Partners vinden wij een prettige werkomgeving erg belangrijk, ook in de samenwerking met onze klanten. Een goede sfeer en de nodige fun staan in dit soort trajecten daarom altijd centraal.

Wij helpen mensen en afdelingen beter samen te werken door de brug te slaan tussen management en experts in het proces. We breken muurtjes tussen afdelingen af en helpen productieve conflicten in jouw team naar boven te halen. Hierdoor weet iedereen wat hij of zij van de ander kan en mag verwachten en waar hij of zij zelf verantwoordelijk voor is. Met behulp van trainingen en teambuildingoefeningen zorgen we ervoor dat mensen elkaar beter leren kennen en meer op elkaar durven te vertrouwen.

Onze coaches helpen je met vragen als:

  • Hoe krijg ik de organisatie in beweging?
  • Hoe breng ik mijn team naar een next level?
  • Hoe geef ik leiding aan een team?
  • Hoe stel ik de juiste vragen, zodat mensen zelf met oplossingen gaan komen?
  • Hoe geef ik feedback en hoe ontvang ik feedback?