Kwaliteitsontwikkeling

Hoe zorg je ervoor dat de hoogste kwaliteit in je organisatie zo optimaal mogelijk wordt behaald? In veel gevallen worden er goede plannen gemaakt om doelstellingen te behalen die kwaliteit nastreven. Echter, is het halen van deze doelstellingen nogal een uitdaging. Leiderschap, strategie, cultuur en kennis en kunde van een organisatie beïnvloeden namelijk de weg naar optimale kwaliteit. Wij kiezen samen met jou een aanpak die het beste bij jouw organisatie past.

De mens centraal

Staat jouw organisatie stil en vraag je jezelf af hoe je de organisatie in beweging krijgt? Mensen komen in beweging wanneer ze het nut en de noodzaak van een verandering inzien, enthousiast zijn en over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Zowel op individueel-, team- als organisatieniveau moeten hiervoor stappen gemaakt worden. Wij helpen je hierbij.

Waarom wordt er een nieuwe weg ingeslagen? Wie zijn de initiators van deze verandering? En hoe betrek je medewerkers hierbij? Een duidelijk verhaal, voorbeeldgedrag van leiders en goede communicatie zijn belangrijke randvoorwaarden voor het creëren van draagvlak.

Inzicht hoe het nu écht gaat

Om één gezamenlijk beeld te vormen is het belangrijk om te formuleren wat jouw organisatie onder kwaliteit verstaat. Kwaliteit is meer dan alleen klanttevredenheid of de output van jouw organisatie. Elke organisatie streeft een gezamenlijk doel na. Dit doel zorgt voor verbinding binnen de organisatie. De wortels van kwaliteitsontwikkeling bevinden zich in deze diepere laag van de organisatie. Stel jezelf eens de vraag: waarom zijn wij als organisatie hier op aarde? Wat maakt jou trots op jouw werk? Waarom sta je elke dag op om naar je werk te gaan?

Met behulp van onze coachingsvaardigheden en oprechte aandacht, zorgen wij ervoor dat deze vragen binnen jouw organisatie aan elkaar worden gesteld. Eigenaarschap om oprecht uit te spreken hoe het nu écht gaat wordt benadrukt: je bent zelf de stuurman die ervoor kan zorgen dat je werk nog beter wordt!

Van goed naar blijvend beter

Het gekozen traject zorgt voor draagvlak voor de gevonden oplossingen bij jou en je collega’s. Hierbij betrekken we alle stakeholders en leggen we precies uit hoe we de doelstellingen samen kunnen realiseren. Het traject dat we samen doorlopen hebben, zorgt er ook voor dat jullie dat daarna zelf kunnen oppakken en verbeteren. Wij stellen concrete tooling ter beschikking om kwaliteit te blijven monitoren. Dit maakt het mogelijk om op tijd bij te sturen! In een ideale wereld maken we ons als adviseurs overbodig. Van goed naar blijvend beter noemen we dat!

Hoe doen we dat?

Enkele voorbeelden van kwaliteitsontwikkeling zien? Lees hieronder verder!

https://www.qcpp.nl/case/auditingtool-q-control-ingevoerd-aegon/

https://www.qcpp.nl/actueel/gbl-game-in-opleiding-zwaar-letsel-nibe-svv/

https://www.qcpp.nl/actueel/tevredenheidsonderzoek-10-gouden-tips-om-je-te-helpen/