"Organisaties helpen het beste uit zichzelf te halen zodat ze een topprestatie kunnen leveren"

Melinda van den Berg

Melinda van den Berg
Consultant & Data Scientist

06 39 47 25 08
melinda.van.den.berg@qcpp.nl

Laat ik beginnen met dat ik een fanatieke voetbalster ben bij de dames van HRC’14 en dat ik elke zondag samen met mijn team op pad ga om een wedstrijd te spelen. Het maximale uit mijzelf halen om mijn team te ondersteunen, is wat ik leuk vind en wat mij motiveert om elke week te blijven trainen en beter te worden. Dit geldt ook in mijn werk.

Als consultant en data scientist ben ik altijd op zoek naar hoe processen binnen een organisatie geoptimaliseerd kunnen worden. Door het verzamelen van een brede dataset en dit te verwerken in Matlab kan ik met mijn statistische expertise in SPSS/Minitab modellen ontwikkelen die veel inzicht geven in het proces. Waar bestaat een proces uit? Wat is de invloed van de verschillende variatiebronnen op het uiteindelijke resultaat van het proces? Ik help je hier graag bij.

Ik vergelijk het zelf graag met het proces dat een topsporter doormaakt. Een topsporter is dag in dag uit bezig met het beste uit zichzelf te halen en kijkt steeds hoe hij of zij beter kan worden. Een topsporter weet dat soms kleine veranderingen nodig zijn om grote resultaten te kunnen behalen. Deze benadering geldt ook zeker voor het bedrijfsleven. Op deze manier ondersteun ik organisaties om het beste uit zichzelf te kunnen halen en dus om een topprestatie te leveren!