Scrum training

De term scrum is van oorsprong afkomstig uit de rugbysport. Het is een manier om het spel te hervatten nadat er door een van de twee partijen een (kleine) overtreding is begaan. In de jaren tachtig werd de term als bedrijfskundige variant geïntroduceerd in de Harvard Business Review. Het onderzoek beschreef hoe twee kleine (multidisciplinaire) teams tot het beste resultaat kunnen komen. In de jaren negentig werd dit verder uitgewerkt tot een manier om op effectieve wijze software te ontwikkelen.

Kern van de methode is dat mensen goed moeten samenwerken en snel kunnen schakelen wanneer de situatie daar om vraagt. Het uiteindelijke doel is om ‘de wedstrijd te winnen’. In het bedrijfsleven en op de werkvloer kan dat worden vertaald als de manier om op een snelle en creatieve manier tot innovatieve oplossingen te komen. Wanneer jij of jouw bedrijf plannen heeft om gebruik te maken van deze methodiek, kun je kiezen voor een scrum training van Q-Consult Progress Partners.

Bekijk onze werkwijze

Hoe ziet een scrum eruit?

Een belangrijk onderdeel van de Scrum op de werkvloer, zijn de zogeheten sprints. Ook hierbij wordt weer gebruikgemaakt van de analogie met het rugby. Een Scrumteam werkt namelijk in korte sprints, die twee tot maximaal vier weken kunnen duren. Dat dient uiteindelijk een product of oplossing op te leveren. Al het werk wordt dus binnen één maand gedaan. Tijdens de training krijg je hier verder inzicht in.

Elke sprint, elke werkdag, kan er richting worden gegeven aan het proces aan de hand van zogenaamde focuspunten. Iedere dag dient een ander, mogelijk nieuw doel, dat voor iedereen hetzelfde is. Hiermee wordt eenheid en samenhang gecreëerd binnen het team dat deel uitmaakt van de Scrums. Het doel van iedere sprint wordt in overleg  met de opdrachtgever en productowner opgesteld. De verwachtingen komen daardoor overeen en de doelen zijn goed haalbaar.

Wat is scrum training precies?

De Scrum maakt onderdeel uit van de Agile ontwikkelingsmethodiek. Dat houdt in de basis in dat je aan weinig regels gebonden bent. Agile staat voor wendbaar. Uiteraard verloopt het scrumproces volgens een vast stramien, maar het belangrijkste is de uitkomst. Hierop wordt tijdens de training dan ook de focus gelegd. Hoe bereik je met een uiteenlopende groep mensen het meest wenselijke resultaat?

Middels een training van Q-Consult Progress Partners leer je hoe u projecten sneller en gestroomlijnder kunt laten verlopen. Na afloop heb je ervaren wat Agile en Scrum precies inhouden en welke voordelen zij bieden voor jouw project, organisatie of werkzaamheden. Ook ben je in staat om in te schatten welke elementen van waarde kunnen zijn voor jouw organisatie. Uiteraard kun je de belangrijkste Agile project tools zelf toepassen.

Agile & Scrum voor Research & Development

Houd jij je bezig met processen, projecten of innovatieve projecten binnen R&D en wil je samen met de klant snel komen tot een werkende oplossing, dan is Scrum een goede aanpak. Flexibiliteit speelt hierin een sleutelrol. Met behulp van een Scrum helpt Q-Consult Progress Partners jouw organisatie om in te spelen op deze veranderingen. Er wordt meer vanuit de klant geredeneerd en gedacht. Daardoor kan het proces van idee naar ontwerp of oplossing uiteindelijk sneller ten uitvoer worden gebracht.

Neem contact op

In onze specifieke Agile & Scrum training leer je over de geschiedenis, filosofie en principes van deze methodes. Aan de hand van een simulatie krijg je inzicht in wat Scrum voor uw organisatie kan betekenen. Projecten verlopen beter en sneller met behulp van deze nieuwe inzichten en methoden. En last but not least worden er al tijdens de training concrete stappen gezet richting verbetering. Meer informatie over deze training vind je hier.